Det råd som PR-proffs har inför Almedalen är enkelt: om du ska lyckas i Almedalen måste du vara klar över varför du är där. Nu när veckan lider mot sitt slut är det dags att reflektera över dagarna som gått och över FBA:s deltagande och närvaro.

Köksbordet i vårt FBA-hus är belamrat med tidningar, infobroschyrer och kaffekoppar som vittnar om en hektisk vecka med fullpackade dagar. Vid vårt sista frukostmöte går vi igenom veckan och vår kommunikationsavdelning, under ledning av Marianne och Klara, drar statistik över FBA:s närvaro i sociala medier.

Sveriges största politiska mötesplats har levererat högt och lågt, smalt och brett – hela tiden med det politiska samtalet i centrum. Almedalspubliken har lärt sig nya saker, trendspanat, omvärldsbevakat, odlat gamla relationer, etablerat nya relationer, byggt förtroende, opinionsbildat och påverkat målgrupper. Kanske har det också sjungits lite.

FBA har under sina tre Almedalstemata konflikt, bygga fred och vägen framåt lyft angelägna frågor kopplade till Syrien, Afghanistan, Israel-Palestina, Ukraina och Myanmar. FBA har även lett diskussioner och debatter om medling och om personal som återvänder hem från fredsbevarande insatser – veteraner. (Missade du något av våra seminarier? Se dem i efterhand här!)

israel palestina hemsidan

Sven-Eric Söder, Akiva Eldar, Salam Fayyad och Göran Rosenberg på vårt välbesökta seminarium om Israel och Palestina

Samtal i natten hemsidan

Akiva Eldar och Salam Fayyad samtalar i skymningen

Samir Lisa och GD hemsidan

Lisa Ljungström, Samir Abu Eid och Sven-Eric Söder samtalar efter FBA:s Syrienseminarium på Säkerhetspolitisk Sommartorg

Ann Dismorr hemsidan

Sverige är en humanitär stormakt, säger Ann Dismorr chef för UNWRA i Libanon i anslutning till FBA:s Syrienseminarium som hon också deltog i.

allsång hemsidan

Politisk allsång på Donnersplatsen

FM hemsidan

HMS Carlskrona höll öppet fartyg för Almedalspubliken

veteran hemsidan

ÖB Sverker Göranson, generaldirektör för MSB Helena Lindberg, Rikspolischef Bengt Svensson och FBA:s generaldirektör Sven-Eric Söder

När vi stänger veckan är vi trötta men mycket nöjda. Vi har inte bara haft klara mål för Almedalsveckan som uppfyllts, vi har också haft intressant samtal, mött nya och gamla bekanta, Elin har serverat 130 frukostar, Carl har fotat flotta bilder och flera gäster har berikat vår vecka. Öppenheten och tillgängligheten under Almedalsveckan är unik både för Sverige och övriga världen. Alla är välkomna och ordet är fritt.

Med ett leende på läpparna packar vi våra väskor, diskar kaffemuggarna och slänger tidningarna i pappersåtervinningen. Sommar och semester hägrar och vi tar en sommarpaus från bloggen. Vi är tillbaka i höst med en ny uppställning och spännande bloggar.

Glad sommar!