Efter intensiva förberedelser kan vi nu stolt presentera FBA-bloggen!

Bakom beslutet att starta en FBA-blogg ligger förvissningen om att vår verksamhet är både spännande och intressant. På bloggen kommer vi att på ett mer direkt och informellt sätt kunna berätta om vår verksamhet. Bloggen är tillgänglig för alla och vår förhoppning är att den kommer att vara intressant för den som följer Sveriges insatser inom fredsfrämjande verksamhet, konfliktlösning och andra områden som ligger inom FBA:s uppdrag. Vi har hämtat inspiration och fått goda råd från UD-bloggen men också inspirerats av Utrikespolitiska institutets blogg.

FBA-bloggen ska visa på bredden i vår verksamhet, men också erbjuda glimtar av arbetet bakom kulisserna. Blogginläggen kan handla om stort och smått, om hard facts såväl som intressanta möten. Bloggtexternas innehåll kan variera; det kan handla om stora skeden, stora frågor med breda perspektiv, eller en djupdykning i ett smalare ämne. Vi är lyhörda för synpunkter från både medarbetare och läsare och ser bloggen som en plattform som ständigt är under utveckling.

Vem ska blogga
Vi kommer att ha sex fasta bloggare och ett större antal gästbloggare. De fasta bloggarna är mina kolleger Lisa Ljungström, Richard Zajac Sannerholm, Johan Lindroth, Sofie Karlsson, Stefan Åström och Anneli von Wachenfeldt. Vilka de är kan ni läsa mer om här. Först ut är Lisa som skriver från Liberia där hon är stationerad.

Blogginläggen ska vara trovärdiga och öppna informationskällor. Varje bloggare bloggar i tjänsten, vilket innebär att de har samma ansvar för innehållet i bloggen som för all annan kommunikation i tjänsten, skriftlig såväl som muntlig.